Welcome to Delcon|
  • en
    • 10% KORTING in de maanden juni, juli en augustus op de kleine verpakkingen (1,75kg Kat - 3kg hond)
    • 10% de REDUCTION aux mois de juin, juillet et août sur les petits sac (1,75 chat - 3kg chien)
    • 10% DISCOUNT in the month June, July and August on the small bags (1,75 cat - 3kg dog)
Sluit
Fill your Shopping cart
back to blog

Denkspelletjes voor je hond, de optimale tijdsbesteding

Dat een hond veel beter kan ruiken dan een mens, wist je waarschijnlijk al. Dat een hond zijn neus achternagaat is dus maar meer dan normaal. Je hond vindt het fijn om met zijn neus aan het werk gezet te worden! Breinwerk voor je hond dmv denkspelletjes en snuffelspelletjes stimuleren je hond z’n hersenen, geeft ze een voldaan gevoel én schept er bovenop nog eens een betere band met z’n baasje. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen, nietwaar?

Hoe begin je hieraan?

Je hoeft niet per se spelletjes kopen in de winkel. Je kan gerust met de huishoudspullen die je thuis hebt liggen, een fantastisch spel creëren voor je hond! Lege flessen, kartonnen dozen, oude stukken stof, siliconen bakvorm, … je noemt het maar op en je kan er wel iets van maken waar je je hond kan mee entertainen. Zo goed als alles is geschikt om een lekker hondensnoepje in of onder te verbergen (zolang het materiaal natuurlijk veilig is voor je hond).

Voorbeeld: Laat je creativiteit om los en maak zelf een snuffelmat van oude lapjes stof die je hebt liggen. Verstop er een aantal hondensnoepjes in en laat je hond er maar op los snuffelen. Of vul een kartonnen doos met lege wc-rolletjes en verspreidt er z’n lekkere hondenbrokjes in.

Het doel van hondenspelletjes

Hersenwerk voor je hond biedt tal van voordelen. Het helpt het concentratievermogen van je hond, haalt zijn energiepeil naar omlaag, maar het voordeel dat er torenhoog bovenuit springt, is toch wel het feit dat het je hond zijn brein stimuleert. In plaats van hun spieren in het werk te zetten (in bv. een trektouw spelletje), zet je nu hun neus in het werk om bepaalde zaken op te speuren. Wat fantastisch is voor je hondje, het geeft hun een voldaan gevoel. Schakel regelmatig hersenspelletjes in de wekelijkse routine van je hond, het zal je hond zijn denkvermogen scherp houden.

Connectie

Naast het feit dat het een stimulans is voor het brein van je hond, helpt het ook je hond zijn energie kwijt te spelen. Maar begrijp ons niet verkeerd, het is natuurlijk een ander soort vermoeidheid dan na een grote wandeling. Honden hebben zowel fysieke als mentale uitdagingen nodig! Binnen de fysieke en mentale uitdaging staat de connectie met het baasje ook centraal. Door samen te werken en te spelen, ga je je hond van dichterbij leren kennen en zien hoe hij omgaat met het oplossen van ‘problemen’ of puzzels. Op die manier kan je snel verder werken op zaken die je hond fijn vindt om te doen.

Puzzelen voor iedereen

Hersenwerk is voor elk soort hond weggelegd, als het goed wordt getoond aan de hond. Het spel moet aangepast zijn aan de behoeften van je hond. Voederen vanuit een KONG waarbij de hond moet likken en kauwen werkt rustgevend. Terwijl voeding in een voederbal geven eerder voor meer energie zorgt. Heb je een hond die wat meer beweging kan gebruiken? Dan is een voederbal eerder de juist keuze voor jullie. Moet je hond zich voor eender welke reden (zoals een operatie gehad) zich eerder rustig houden? Dan zijn denkspelletjes ook de ideale oplossing om hen actief en bezig te houden.

Tijd om een hersenspelletje in huis te halen!

 

0 comment