back to blog

Waarom hondenvoer van Delcon?

Waarom je voor Delcon moet kiezen? Dat is een goeie vraag waar we je uitgebreid antwoord op kunnen geven! Bij Delcon Petfood streven we ernaar om een icoon van ware kwaliteit binnen de professionele wereld van premium dierenvoeding te zijn, zowel voor je hond als voor je kat. Onze voeding is met veel zorg geformuleerd. Ze is enkel opgebouwd uit de meest verfijnde ingrediënten. Zo bekomen wij de meest gezonde voeding waarop jij trots mag zijn dat je ze aan je geliefde viervoeter kan geven.

We houden zelf enorm van onze viervoeters en willen daarom enkel het beste voor hen. Daarom is onze voeding rijk aan vlees omdat dierlijke eiwitten zo belangrijk zijn voor je huisdier. De prebiotica in Delcon zorgen voor de ondersteuning van een goede darmflora en bijgevolg een optimale vertering. Daarnaast staat Delcon erom gekend een heel hoge acceptatie te hebben met een goede vertering en beperkte ontlasting als gevolg. Natuurlijke antioxidanten zorgen ervoor dat de kwaliteit van de ingrediënten in Delcon behouden blijft. Delcon bevat enkel de hoogst kwalitatieve ingrediënten waaronder ook ‘human grade’ zalmolie die de algemene gezondheidstoestand van je hond en kat ondersteunt.

Waar kan in de samenstelling van de voeding terugvinden?

Je kan de samenstelling van elke soort hondenvoer of kattenvoer terugvinden op onze website en webshop alsook op de achterkant van je zak voeding. Indien je extra vragen hebt over de samenstelling van de voeding, stuur dan gerust een mailtje naar info@delcon.be

Hebben jullie voeding die geschikt is voor puppies en jonge honden?

Jazeker! Delcon puppy is geschikt voor alle soorten pupsMet Delcon Puppy kies je voor complete voeding die van bij de start een stabiele groei van uw hond ondersteunt. Door het hoge percentage in eiwitten en vetten bevat Delcon Puppy alle voedingsstoffen die uw nieuwe huisgenoot nodig heeft om de eerste levensmaanden op een gezonde en gebalanceerde manier de groeispurt door te komen en het immuniteitssysteem op te bouwen.

Ook de jonge hondjes tussen +/- 6 maand en 1,5 jaar vergeten we niet! Delcon Junior is de perfecte voeding voor de overgang van de puppy-voeding naar een adult-variëteit. In deze levensfase is het van groot belang de spiermassa op een juiste manier op te bouwen, alsook ervoor te zorgen dat het gestel en gewrichten op een evenwichtige manier de finale vorm verkrijgen. Deze brok bevat alle nodige voedingsstoffen om de groei op een stabiele manier te ondersteunen.

Wanneer moet je overschakelen van Delcon Puppy naar Delcon Junior

Hoelang mag je pup puppy voeding eten?

  • Voor kleine rassen: 1-12 maand
  • Voor middelgrote rassen: 1-8 maand
  • Voor grote rassen: 1-6 maand

Opgelet! De kleine rassen mogen na 12 maand onmiddellijk overschakelen op volwassen voeding.

Is je hond (van middelgroot of groot ras) rond 6 à 8 maand, afhankelijk van de grootte van het ras, dan wordt het tijd om over te schakelen naar Delcon Junior.

Waar kan je de voedingstabellen terugvinden?

Die kan je terugvinden op de website/shop of op de achterkant van je zak voeding.

Hoeveel en hoe vaak eet een puppy?

Voor puppies:

In de linkerkolom vind je het gewicht terug die je pup heeft als hij volwassen is. Bovenaan kijk je hoe oud je pup is op dit moment, in de rij eronder zie je hoeveel maaltijden je pup mag eten per dag. Tot hun 6 maand, verdeel je de hoeveelheid over 3 maaltijden. Later mag je overschakelen naar 2 maaltijden. Bij recommended quantity zie je hoeveel gram je pup per DAG mag eten. Deze hoeveelheid verdeel je dan over het aantal maaltijden je pup mag eten.

Even schetsen adhv een voorbeeld: Je hebt een boxer pup van 5 maand oud. Een boxer weegt als volwassen hond ongeveer 25kg, dus links kijk je naar de 25kg. Nu is de pup 5 maand oud, dus kijk je bovenaan tussen 4-6maand. Daar zie je dat je pup 3x per dag mag eten. Dus je pup mag 380gr per dag eten en dit verdeel je over drie maaltijden.

voedingstabel puppy

Hoeveel en hoe vaak eet een hond?

Voor volwassen honden:

In de linkerkolom zie je het gewicht van je hond. Bovenaan zie je de activiteitsgraad van je hond. Kijk bij het gewicht van je hond en zijn activiteitsgraad, hoeveel gram je hond per dag mag eten. Dit gewicht mag je dan verdelen over 2 maaltijden.

Even schetsen adhv een voorbeeld: Je hebt een Boxer van 2 jaar oud, weegt 22kg en is enorm actief. Dan zie je dat je hond 330gr per dag mag eten die je mag verdelen over twee maaltijden.

voedingstabel hond delcon

0 comment