Welcome to Delcon|
  • nl
    • nl
    • fr
    • en
Sluit
Vul je Winkelwagen
terug naar blog

Nieuwe pup in huis: wat nu?

Kijk je al weken (of wie weten al maanden of jaren) uit naar de thuiskomst van je nieuwe pup? Dan kunnen de dagen waarschijnlijk niet rap genoeg voor je vooruitgaan. Maar het is toch van groot belang ervoor te zorgen dat je optimaal bent voorbereid op deze grote dag. De overstap om van hun nestje en hun mama naar een nieuw huis te gaan op hun eentje vergt veel van onze kleine viervoetertjes.

Maar geen paniek, met deze tips maak je het je pup al een stuk gemakkelijker.

Maak het hen zo comfortabel mogelijk

Zet je pup z’n mandje in een gezellig en rustig hoekje. Leg een kussentje en eventueel een knuffel in die mand waar je pup zich kan tegen nestelen als ze het even nodig hebben. Koop het mandje niet op het kleinst want je pup zal binnenkort stevige groeispurt krijgen en dan kan je gelijk zijn eerste mandje de vuilnisbak in gooien.

Tip: vraag een aantal dagen voor je de pup ophaalt aan de fokker of je een knuffel in het nestje mag leggen. Die knuffel zal de geur van het nestje overnemen. Leg die in het mandje van je pup eenmaal die thuis is. Dit zal zorgen voor enige geruststelling bij je pup.

Geef je pup gepaste voeding

Je pup heeft nog heel wat groei voor de boeg. Om je pup een stabiele groei te geven, ondersteun je hen het allerbeste door het geschikte hondenvoer te geven. Geef hun dus zeker geen volwassen hondenvoeding vanaf het moment dat ze bij je toekomen. Een baby geef je toch ook geen steak met friet :). Voeding die speciaal ontwikkeld is voor je pup zal hen vanaf het begin helpen in een stabiele groei.

Bij Delcon kies je met de puppyvoeding voor een complete voeding die je pup ook zal ondersteunen waar nodig. Onze puppy voeding zit hoog in eiwitten en vetten, hierdoor bevatten deze korrels alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om een stevig immuunsysteem op te bouwen en een gebalanceerde groeispurt door te maken.

Delcon puppy

Is je pup intussen de 7 maand gepasseerd, dan kan je beter overschakelen van je puppy brokjes naar junior brokjes. Dit zal de perfecte overgang verschaffen om nadien over te schakelen op volwassen hondenvoeding.

Delcon Junior ondersteunt je pup bij de opbouw van spiermassa op de juiste manier, daarnaast zorgt het er ook voor dat het gestel en de gewrichten op een evenwichtige manier de finale vorm aannemen.

Zorg voor een goede gezondheid

Je pup is in het begin heel erg kwetsbaar. Zorg ervoor dat je nodige maatregelen neemt op je pup van zoveel mogelijk parasieten te behoeden. Merk je dat je pup zich niet 100% voelt, aarzel dan niet om je dierenarts te contacteren.

Maak je huis puppyproof

Pupjes zijn net als baby’s. Alles wat op hun pad komt, is interessant en moet dan ook eens van heel dichtbij gecontroleerd worden. Zorg ervoor dat je een veilige nieuwe thuis kan bieden aan je hond en hou volgende zaken in de gevarenzone:

• Breekbare spullen
• Elektronische bedradingen
• Laat geen dingen slingeren die makkelijk op te eten zijn door een pup (kousen, sieraden, kinderspeelgoed, …)
• Berg wasmiddelen en andere chemicaliën goed op
• Zorg zeker voor een afschermen van uw zwembad
• Opgelet met giftige planten zoals azalea’s, taxus, klimop, …

Routine

Geloof het of niet maar je hond doet enorm profijt aan routine in het dagelijkse leven. Deze routine zal het je gemakkelijker maken om hun dingen aan te leren.

Wat bedoel ik nu met zo’n routine, hoor ik je al denken! Wel, hiermee bedoel ik dat je bv. je pup 3x per dag op hetzelfde moment en op dezelfde plek zijn eten geeft. Of op dezelfde tijdstippen (én zelfde plekje) mee naar buiten gaat voor een plasje.

Pas deze tips toe en maak de thuiskomst voor je pup en voor jezelf al een pak gemakkelijker!

Ben je nog op zoek naar de ideale voeding voor je pup? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

DELCON PUPPY

Delcon Puppy - Puppy voeding

1 reactie

  • Marilyne Denayer

    Wij hebben na veel zoeken en soorten hondenbrokken van verschillende merken over een paar jaar delcon ontdekt. Eindelijk het juusye eten gevonden voor onze trouwe viervoeter waar hij niet ziek van werd. Helaas hebben we hem in december moeten laten gaan. Nu binnen 2 weken krijgen we terug een pupje en hij zal direct starten met het eten van delcon hopelijk zal hij het even graag lusten .