terug naar blog

Hoe kan ik mijn senior kat helpen?

Het is soms moeilijk te aanvaarden maar ook onze huisdieren worden een dagje ouder en kunnen als eens gaan worstelen met ouderdomskwaaltjes zoals afgenomen gehoor of zicht. Alledaagse activiteiten worden steeds vaker een echte uitdaging. Gelukkig zijn er enkele methodes die je kat op leeftijd kunnen helpen. 

Geen te grote verandering

Proberen veranderingen tot het minimale te beperken maar soms zijn zo’n aanpassingen onvermijdelijk. Bv. verhuizen of aanpassingen in het gezin zijn zaken die de routine van je kat verstoren en zo voor onrust zorgen. Zorg ervoor dat elke aanpassing langzaam verloopt. Op die manier kan je kat er op zijn tempo aan wennen.

Vaste routine

Routine, routine, routine. Je senior kat zal er baat bij hebben. Je kat heeft een dagelijkse routine en deze wordt steeds belangrijker naar mate je kat verouderd. Dit komt doordat je kat gemakkelijker in de war kan geraken. Door een gestructureerde routine te volgen, kunnen ze de komende dag gemakkelijk voorspellen, waardoor ze zich ontspannen en gelukkig voelen.

Zorg voor aangepast voedsel

Delcon heeft ook kattenvoeding die speciaal werd ontwikkeld voor de senior katten. Delcon Senior zorgt ervoor dat oudere katten alle nodige voedingsstoffen opnemen zodat ze hun oude dag comfortabel kunnen doorbrengen. De voedingsstoffen glucosamine en chondroïtine zorgen voor een optimale ondersteuning van het kraakbeen, terwijl de prebiotica tot een optimale vertering leidt. De uitgelezen brok voor uw senior-viervoeter!

Mobiliteit neemt af

Net zoals bij mensen, worden katten naar mate ze ouder worden ook minder mobiel. Maar het is niet omdat ze minder mobiel zijn, dat hun dagelijkse behoeften hierdoor afnemen. Ze moeten nog steeds dagelijks eten, drinken en naar het toilet, maar de weg naar deze zaken zijn hen soms iets moeilijker te vinden. Zorg ervoor dat je kat altijd en overal gemakkelijk toegang toe heeft zoals voedsel, water, slaapplaats, kattenbak, etc. De kattenbak op verdiep 2 zetten is dus geen optie meer voor je kat.

Gezondheidscheck

Je kat op leeftijd kan dus te maken krijgen met enkele ouderdomskwaaltjes. Raadpleeg je dierenarts als je klachten ontdekt bij je kat. Regelmatig een gezondheidscontrole in plannen is zeker geen slecht idee!

0 reactie