terug naar blog

Ras in de kijker: De Boxer

De boxer is een eerder jong ras dat is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Oorspronkelijk was hij bedoeld als een vecht- en slagershond maar hij ontpopte zich later tot een geliefde huishond voor zijn gezin.

Delcon Boxer

KENMERKEN:

  • Herkomst: Duitsland
  • Levensverwachting: 10 tot 12 jaar
  • Karakter: Dapper, Intelligent, Trouw, Actief
  • Gewicht: Teef: 25–29 kg, reu: 27–32 kg
  • Hoogte: Teef: 53–60 cm, reu: 57–63 cm
  • Kleuren: Wit, Brindle, Lichtbruin

De Boxer samengevat

Deze atletisch gebouwde hond zal er alle moeite voor doen om deel uit te maken van het gezin. Hij is actief en zeer energiek, alle dagen staat hij klaar voor een nieuw avontuur. Het is een must om je boxertje altijd van genoeg mentale en fysieke uitdagingen te voorzien. En neem best wat extra voorzorg want tijdens zijn pubertijd lijkt hij wel een ‘zootje ongeregeld’. Maar met de juist aanpak en consequente training krijg je deze hond getraind tot de perfecte huishond.

Benieuwd naar 5 leuke weetjes over de boxer?

De komische Boxer

De Boxer is een echt komiek. Zijn puppygedrag blijft lang in zijn systeem zitten. Dat je blauwe plekken oploopt bij dit ras is voor boxer eigenaars geen geheim. Ze bedoelen het allemaal goed maar de hond is enorm speels en af en toe eens wat lomp. Geef je hond voldoende ruimte en beweging (met een consequente training) om zijn energie kwijt te kunnen!

Geen vrij spel voor inbrekers

Boxers zijn geen agressieve honden maar wel wakers pur sang. Ze zijn meestal geen blaffers maar hun krachtige uitstraling zegt vaker al genoeg als een inbreker op je Boxer botst. Zijn roedel staat op nummer 1 en deze zal de Boxer beschermen met zijn leven.

Speels met een grijze snoet

Als je Boxer zegt, denk je onmiddellijk aan het karaktereigenschap speels. Het speelse karakter stopt ook niet na hun puppytijd. Ze blijven een speelse hond tot in hun oude jaren.

Delcon Boxer blogs

Kleine vernielers

Ook al thuisgekomen en enkele vernielde spullen zien liggen? Het gebeurt wel vaker dat Boxers spullen stuk maken doordat ze zich gaan vervelen. Het is dus jouw taak om ervoor te zorgen dat je Boxer steeds genoeg vermaak heeft als hij alleen blijft. Bouw het ‘alleen-zijn’ op een rustig tempo op.

Eens een Boxer, altijd een Boxer

Boxers zijn aanstekelijke én aanhankelijke honden. Ben je zelf een eigenaar van een Boxer of spreek je eens met een eigenaar van een Boxer, dan vertellen ze je wellicht dat ze nooit nog een ander ras willen. Eens een eigenaar van een boxer, altijd een eigenaar van een boxer.

Op zoek naar geschikt hondenvoer voor je Boxer? Die kan je hier terugvinden!

0 reactie