terug naar blog

Ras in de kijker: De Weimaraner

De Weimaraner of de Weimaranse Staande Hond is afkomstig uit Duitsland en was oorspronkelijk gekweekt als jachthond. Dit omdat ze ook tot het clubje van de snelste hondenrassen ter wereld behoren. De Weimaraner is een grote, atletische gebouwd hond die onuitputbaar is. Baasjes van dit ras leren best hoe ze dit ras kunnen kalmeren en hun gedrag onder controle houden. Benieuwd naar enkele interessante weetjes over de Weimaraner?

KENMERKEN:

  • Herkomst: Duitsland
  • Levensverwachting: 11 tot 14 jaar
  • Karakter: Eigenwijs, Terughoudend, Energiek, Intelligent
  • Gewicht: Teef: 25–32 kg, reu: 32–36 kg
  • Hoogte: Teef: 58–64 cm, reu: 64–69 cm
  • Kleuren: Muisgrijs, zilver, zilvergrijs

Echte waterratjes

Zo goed als alle Weimaraners zijn verzot op water en zijn geweldige zwemmers. Dit is te danken aan de zwemvliezen tussen hun tenen, waardoor ze gemakkelijk door het water kunnen peddelen (net als Retrieverrassen als de Labrador en de Golden Retriever), en het maakt hen ook zeer geschikt voor de jacht in water.

Bijnaam: the grey ghost

De meeste rassen hebben een bijnaam en dit geldt ook voor dit ras. Ze worden ook wel eens the grey ghost of het grijze spook genoemd. De benaming is redelijk voor de hand liggend, door hun grijze en gladde vacht maar het komt ook doordat ze zo snel kunnen rennen dat het soms kan dat je enkel hun grijze schaduw ziet.

Een van de snelste rassen ter wereld

Ze behoren tot de snelste officieel erkende hondenrassen ter wereld, met slechts enkele hondenrassen die fysiek in staat zijn hen te overtreffen. Een Weimaraner kan een topsnelheid bereiken van maar liefst 55 km/u tijdens de jacht, dus daag hen niet uit tot een loopwedstrijd.

Dit is een belangrijk gegeven voor Weimaraner-eigenaren, omdat zo’n fervente loper ruimte nodig heeft om rond te kunnen rennen. Probeer een groot hondenpark of een veld te vinden waar uw vriend kan rennen, of begin met het beoefenen van een sport samen zoals joggen.

Echte knuffelbeertjes

Het is ongelofelijk hoe gehecht de Weimaraners aan hun baasjes zijn. Ze willen constant bij je zijn en zullen je ook overal volgen, zelfs tot in het toilet toe. Wees dus niet verrast als je Weim zich aan je been vastkluistert en je niet meer loslaat. Maar dit doen ze uit liefde voor hun baasje. Je krijgt er dus een enorm loyale vriend bij,  die alles voor je zou doen, en die er voor je zal zijn als je hem nodig hebt. Bovendien zijn ze waanzinnig schattig, dus wie kan daar nee tegen zeggen?

 

Op zoek naar het ideale hondenvoer voor jouw Weimaraner? Die kan je hier terugvinden! 

0 reactie